Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Om seilasen

Ingen har tenkt båt på denne måten før. Det er et radikalt, banebrytende design som kan bli ikonisk.

Juryuttalelse

Dette sa juryen da Vision of the Fjords vant Innovasjonsprisen for universell utforming i 2017. Båtens utvendige gangvei løser bevegelsesproblematikken på en innovativ måte og den stillegående motoren løser et økende støyproblem. Vision of the Fjords har blitt en eksportartikkel for norsk industri, i en voksende turistnæring som trenger miljøvennlig og stillegående transport. På vår faglige formiddag får du høre hva som har skjedd siden da, og hvordan Brødrene Aa, The Fjords  og Visit Flåm jobber fokusert med design, innovasjon og turisme som inkluderer.

Helse og hotell for alle

St. Olavs hospital og Scandic Oslo Airport, som begge har vunnet Innovasjonsprisen for universell utforming, mønstrer også på. To banebrytende prosjekter som begge satte mennesker og inkludering i fokus fra starten. St Olavs Hospital er et pasientfokusert anlegg for helsetjenester som har vekket stor internasjonal oppmerksomhet både for sykehusdesign og som byutviklingsprosjekt. Scandic Oslo Airport tok hensyn til alle brukergrupper i arkitektur og design av produkter, interiør og funksjonelle løsninger uten å stigmatisere noen. En valgt strategi for økt konkurransekraft.

Alle om bord! vil gi deg inspirasjon og ny kunnskap om inkluderende, brukersentrert design og arkitektur som god strategi for utvikling og innovasjon. Du får høre fra noen av de vi har hedret med Innovasjonsprisen for universell utforming for å ha jobbet fokusert og riktig med dette. Du vil også møte jurymedlemmer fra Innovasjonsprisen og ansatte i DOGA. Vi presenterer også Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) som støtter idéfasen i innovasjonsprosjekter, også de med store, universelle visjoner.

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn. Prisen deles ut av Barne- og likestillingsdepartementet i samarbeid med DOGA og Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle.

Vision of the Fjords

Presentert av:
Torstein Aa, designer Brødrene Aa og Helle K. Bakkeland, produktansvarlig The Fjords

St. Olavs hospital

Presentert av:
John Arne Bjerknes, partner og direktør for design Nordic Office of Architecture

Scandic Oslo Airport

Presentert av:
Wendel Holdener, direktør for tekniske tjenester Scandic Norge, og Magnus Berglund & Dixie, tilgjengelighetsambassadører Scandic Hotels Group

Foto, redigering, produksjon: Molte AS, Govertsen Film AS, Sverre Hjørnevik / Visit Flåm

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.