Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere arrangementer

Påmelding

Faglig formiddag er gratis, men ved manglende oppmøte eller avbud senere enn én (1) virkedag før arrangementet vil du bli fakturert med kr 250,- eks. mva. Derfor trenger vi fakturaopplysninger. (Det er mulig å sende en annen i ditt sted.)

Ønsker du å motta informasjon fra DOGA i fremtiden? Gi oss beskjed under. Les mer om personvern på DOGA.no.

Ja, jeg vil motta det følgende:
Jeg vil ha informasjon om:

Om seilasen

Ingen har tenkt båt på denne måten før. Det er et radikalt, banebrytende design som kan bli ikonisk.

Juryuttalelse

Dette sa juryen da Vision of the Fjords vant Innovasjonsprisen for universell utforming i 2017. Båtens utvendige gangvei løser bevegelsesproblematikken for mange gjester på en innovativ måte og den stillegående motoren løser et økende støyproblem. Vision of the Fjords har blitt en eksportartikkel for norsk industri, i en voksende turistnæring som trenger universell, miljøvennlig og stillegående transport. På vår faglige formiddag får du høre hva som har skjedd siden da, og hvordan Brødrene Aa og The Fjords jobber fokusert med design, innovasjon og turisme som inkluderer.

Bybanen for alle

Vi har også med Bybanen i Bergen som faglig mannskap. Bybanen er et av de mest vellykkede byplanleggingsprosjektene i Norge etter andre verdenskrig. Det er det første eksempelet på et offentlig transportsystem i Norge som benyttet universell utforming og inkluderende design helhetlig gjennom hele prosjektet og de tilbyr en transportløsning som alle kan bruke på en likeverdig måte.

For dette fantastiske arbeidet vant Bybanen Innovasjonsprisen i kategori Transport i 2015. Hør Bybanen Utbygging og Fuggibaggi Design fortelle hvordan de jobbet med inkluderende design som en veiledende filosofi gjennom prosjektet, og erfaringer de har gjort seg i etterkant.

Inkluderende studiemiljø

Høgskulen på Vestlandet – Campus i Bergen blir også med til sjøs. Prosjektet vant Innovasjonsprisen for universell utforming i kategori møbel- og interiørarkitektur samme år. Metropolis arkitektur & design vil lose oss gjennom sin visjon og rolle i utbyggingen på Kronstad. HVL var et pionérprosjekt med en tydelig visjon fra starten av og brukerinvolvering underveis for å skape et populært studiested til inspirasjon og læring for alle, både innenfor og etter skoletid.

Alle om bord! vil gi deg inspirasjon og ny kunnskap om inkluderende, brukersentrert design og arkitektur som god strategi for utvikling og innovasjon. Du får høre fra noen av de vi har hedret med Innovasjonsprisen for universell utforming for å ha jobbet fokusert og riktig med dette. Vi presenterer også Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) som støtter idéfasen i innovasjonsprosjekter, også de med store, universelle visjoner.

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn. Prisen deles ut av Barne- og likestillingsdepartementet i samarbeid med DOGA og Nyskapingsprogrammet Innovasjon for alle.

Alle om bord! arrangeres av Design og arkitektur Norge (DOGA) i samarbeid med Design Region Bergen.

Program

14.00 Kaffemingel

14.30 Velkommen

Julie Andersland, Byråd Bergen kommune og 
Jannicke Hølen, leder Nyskapingsprogrammet Innovasjon for Alle, DOGA

14.40 Vision of the Fjords
Torstein Aa, designer Brødrene Aa og Helle K. Bakkeland, produktansvarlig The Fjords

15.15 Bybanen i Bergen
Sølvi M. Myrseth, prosjekteringsleder design og arkitektur, Bybanen Utbygging og Lasse Berntzen, adm. direktør i Fuggibaggi Design

16.00 HVL Campus i Bergen
An-Magritt Gjertsen og Tone Hauge, interiørarkitekter MNIL Metropolis arkitektur & design

16.30 Søk om støtte til ditt neste innovasjonsprosjekt
Anne Bull, leder for Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) i DOGA

16.45 Vi kaster loss.
Nyt båten og fjord-seilas med deilig mat. Mingle med deltakere, foredragsholdere og vi fra DOGA, og still oss mange spørsmål om inkluderende designprosesser, prosjekterfaringer, Innovasjonsprisen for universell utforming og Designdrevet innovasjonsprogram.

18.00 Vision of the Fjords legger til kai. Takk for i dag!

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: