Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

E-post: post@doga.no

Telefon: 23 29 28 70

Adresse: Hausmanns gate 16
0182 OSLO

Utlysning fra Nordisk ministerråd

Dette er en invitasjon til alle møbeldesignere og møbelprodusenter i Skandinavia fra Nordisk ministerråd. Vi vil at du skal se på din nåværende portefølje med friske øyne og vurdere den ut fra et bærekraftig perspektiv.

Den økende bevisstheten om bærekraft har ført til nye krav og forventninger. I fremtiden vil vi ha mindre forbruk, mindre produksjon, færre ting – og mer sirkulær tenkning, mer helhetlig produksjon og mer hensynsfull handel.

Virkelig bærekraftig produksjon er en komplisert affære – og griper inn i alt fra innkjøp, produksjon, distribusjon til sluttbruk og avhending. Dette er vanskelig for enhver bedrift, men nærmest umulig for mindre virksomheter – som skandinaviske møbelprodusenter og designere. Likevel står designere i de nordiske landene i en lang tradisjon for sosialt engasjement og utfordrer stadig grensene for bærekraftig design.

Når nordiske designere og møbelprodusenter integrerer elementer av bærekraft i utviklingen av hverdagsobjekter, så baner de vei for andre. I konkurransen ønsker Nordisk ministerråd å ta tak i bærekraftsutfordringer ved å se på det som allerede eksisterer. Vårt spørsmål til deg er:

Hvor bærekraftig er ditt nåværende utvalg av godt utformede stoler?

Vi oppfordrer deg til å sende inn det du mener er den mest bærekraftige stolen du har laget så langt – og begrunne tanken bak designet.

Vi ønsker å skape diskusjon om begrepet bærekraft i produksjon av stoler, og dialog om hvordan vi praktisk kan løse de mange utfordringene knyttet til dette. Vi vil gjerne ha deg med i diskusjonen.

Vi gleder oss til å se arbeidet ditt.

Søknadsfrist, kriterier og praktisk informasjon

Søknadsfristen er 3. oktober kl. 14.00

Stolene må være produsert eller i 1:1 prototype. Det er ingen begrensing knyttet til hvilket år stolen ble produsert.

Designere, produsenter og studenter kan nominere sine arbeider.

Klikk her for å komme til søknadsskjemaet.

En høyt kvalifisert jury vil vurdere de innsendte arbeidene. Maksimalt ti arbeider fra hvert av de nordiske landene vil bli valgt ut i første del av juryprosessen. Av disse ti blir én vinner kåret fra hvert av de nordiske landene. 

Vinnerstolen blir kåret på FNs klimamøte COP24 i Polen

De nasjonale vinnerne vil bli del av en utstilling på «Nordic Pavilion» under klimatoppmøtet. Det forventes over 30 000 deltakere på konferansen, så stolene vil få svært god eksponering. Videre vil stolene bli brukt til paneldiskusjoner på scenen.

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med:

  • Benedicte Wildhagen
    Seniorrådgiver design
    (+47) 97 69 51 59
    bw@doga.no