Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Vi lever i uforutsigbare dager, og ingen vet hvilke konsekvenser krisen vi er midt oppe i vil ha for folk, samfunn og næringsliv. Nå er det krisehåndtering som gjelder, men samtidig kan vi prøve å løfte blikket og se fremover. Hvordan vil verden se ut når vi har lagt den akutte fasen bak oss? Hvilke produkter og tjenester vil det være behov for, og hvordan kan vi bygge mer tilpasningsdyktige og robuste samfunn? 

Finansparken by Helen & Hard.
Bli inspirert og lær om nyskapende design og arkitektur i vår nye nettportal. På bildet ser du Finansparken av Helen & Hard.
Foto: Jan Inge Haga
Vision Of The Fjords er tidligere vinner av innovasjonsprisen for universell utforming. DOGA.
Ved å designe for et mangfold av brukere, blir sluttresultatet alltid bedre. På våre nettsider lærer du mer om inkluderende design. På bildet ser du det inkluderende designet til Vision of the Fjords.
Foto: The Fjords

Det som er sikkert er at vi vil trenge kompetanse, kreativitet og pågangsmot. Vi tror at særlig design- og arkitekturfagene kan bidra til å løse de store utfordringene vi har foran oss. Fagene kobler en analytisk tilnærming med intuisjon og kreativitet, og det er bevist at denne måten å tenke og jobbe på kan gi store gevinster.

Protesehånd hilser på vanlig hånd
I guide til designdrevet innovasjon får du vite mer om hva designdrevet innovasjon er, hvorfor det virker og hvordan du kan ta det i bruk. På bildet ser du Hy5 sin hydrauliske håndprotese.
Foto: HY5
Nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn.
Les om hvordan man kan skape fremtidens smarte og bærekraftige byer og tettsteder i smartby-veikartet.
Foto: Sverre Jarild

Guide til designdrevet innovasjon

Med designdrevet innovasjon kan du utvikle enda bedre produkter og tjenester, og øke lønnsomheten. I denne guiden får du vite mer om hva designdrevet innovasjon er, hvorfor det virker og hvordan du kan ta det i bruk. Du får også masse inspirasjon gjennom konkrete eksempler, videoer og illustrasjoner.

Inkluderende design i praksis

Visste du at det å designe for et mangfold av brukere gir mer brukervennlige produkter, tjenester, bygninger og omgivelser? Og at det rett og slett gjør verden til et bedre sted for alle? Det kalles inkluderende design, og på disse sidene får du vite mer om hva det er og hvilke fordeler det gir.

Nasjonalt smartby-veikart

Hvilke åtte prinsipper må vi følge for å skape fremtidens smarte og bærekraftige byer og tettsteder? Sett innbyggerne i sentrum og tenk helhetlig er to av de viktigste. Lær mer om prinsippene i dette veikartet utviklet av DOGA, Nordic Edge og Smartbyene.

Design og arkitektur i Norge i dag

Hva kjennetegner design og arkitektur i Norge i dag? Hvordan kan fagene våre oppsummeres? I denne nettportalen gir DOGA et innblikk i moderne norsk design, arkitektur og byutvikling for et internasjonalt publikum.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: