Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

For mange har det vært et veldig vanskelig år. Felles for oss alle er at vi har fått hverdagen vår fullstendig snudd på hodet. Og det gjelder ikke bare oss her i lille Norge – hele verden har gjort det samme: Vi har holdt oss hjemme, vi har kommunisert via skjerm og vasket hender som aldri før. Pandemien har bragt oss nærmere hverandre og vist hvor avhengige vi er av hverandre og hvor tett forbundet vi er.

Alfor mange har mistet jobben og levebrødet sitt i år. Andre har vært heldige og har beholdt jobben. Flere har opplevd at denne perioden har vært mindre preget av mas og kjas, med mer tid til å være sammen med dem som betyr aller mest. Og noen har til og med funnet et nytt livsgrunnlag. 

Og dét er kanskje noe av det pandemien har gjort med oss. Den har tvunget oss til å stoppe opp, og til å lete etter andre måter å gjøre ting på. Vi har måttet tenke helt nytt, og det er kanskje det viktigste vi kan ta med oss inn i 2021. For Norge trenger nytenking mer enn noensinne. Samtidig som pandemien påvirker alle deler av samfunnet, skimter vi også slutten på oljealderen i det fjerne. Heldigvis kan alle bli bedre på innovasjon, og målet til DOGA er å stimulere til bruk av design og arkitektur for nettopp økt innovasjon i næringsliv og offentlig sektor.  

En effekt av pandemien er at vi nesten ikke flyr lenger. Luften er renere, og målinger viser at miljøutslippene har gått ned siden mars. Ikke mye, men nok til at vi tydelig ser sammenhengen mellom våre vaner og belastningen på miljøet. Så kanskje vi ikke skal tilbake til å leve akkurat som før? Nå har vi en enestående mulighet til å gjøre ting bedre for fremtidens borgere.

Vi savner et DOGA-hus fullt av dere – våre gode venner og samarbeidspartnere. Dere som kommer på frokostmøter, seminarer, konferanser og prisutdelinger – som også har et bankende hjerte for design, arkitektur og by- og stedsutvikling. Som så mange andre har vi omstilt oss og gjennomfører nå det meste digitalt. Men, vi gleder oss til å åpne dørene våre og invitere til samlinger og treff når det igjen er trygt. Vi starter det nye året med to digitale prisutdelinger, først Innovasjonsprisen for universell utforming den 19. januar, og så DOGA-merket for design og arkitektur den 11. mars. Vi håper å se dere der.

Med ønske om en fredelig jul og et godt nytt år.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.