Hopp til hovedinnhold

Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

For oss i DOGA var det fantastisk da vi tidligere i høst kunne åpne huset vårt for dere – våre gode venner og samarbeidspartnere – som også har et bankende hjerte for design og arkitektur. Hva reglene vil være i 2022 vet vi ikke ennå, men vi er sikre på at vi skal få til mange gode møter og samarbeid likevel. Er det noe de siste to årene har vist, så er det at vi alle er mestre på omstilling.

Som så mange andre har også vi hatt travle dager og høy produktivitet på hjemmekontor. I 2021 har vi blant annet 

  • hatt omtrent 1.508.750 teams-møter 
  • gjennomført 40 arrangementer 
  • ansatt 10 nye kolleger 
  • gitt støtte til 36 designdrevne innovasjonsprosjekter 
  • delt ut DOGA-merket for design og arkitektur til 24 verdige vinnere 

I tillegg har det vært et regjeringsskifte, og vi i DOGA er glade for å se at det er tverrpolitisk enighet om design og arkitekturs viktige rolle.

Vi starter det nye året med en ny runde med Gnist. Gnist er et innovasjonsprogram for kommuner, som bidrar til å løse samfunnsutfordringer ved hjelp av designtenkning, innbyggerinvolvering og nye samarbeidsmodeller. Hver kommune får en skreddersydd prosess, hvor vi kobler design- og arkitekturkompetanse sammen med lokalt næringsliv, innbyggere og andre aktører. Tidligere deltakere melder tilbake at det har vært spennende og lærerikt å være med, og at Gnist har bidratt til engasjement og skaperkraft. Hvis din kommune vil være med, må dere søke innen 14. Januar!

Den 16. mars er det klart for DOGA-dagen med utdeling av DOGA-merket for design og arkitektur. Vi lanserer programmet i januar og kan love dere noen skikkelige godbiter Vi håper å se dere der.

I februar lanserer vi vårt nye kurs i designdrevet innovasjon. Kurset er en smakebit og et første møte med designdrevet innovasjon for alle som har lyst til å teste ny metodikk i egen virksomhet. I løpet av våren kommer også et praksiskurs over flere samlinger som designbyråer kan holde for sine kunder. Kurset er for dem som ønsker å gå i dybden og erfare designdrevet innovasjon i praksis.

Vi gleder oss til å dele både kursene og alt det andre vi skal i gang med over nyttår, slik at enda flere kan løse problemer og skape treffsikre løsninger gjennom design og arkitektur.

Vi takker dere for året som har gått og ønsker dere en fredelig jul og et godt nytt år.

Har du spørsmål?

Ta kontakt på telefon eller e-post.