Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Nyheter

Snart står Norge stille i noen dager, og byene og stedene der vi bor stråler av tusen julelys. Roen senker seg, og vi kan se tilbake på året som har gått.

I 2019 var vi eksperimenterende, blant annet prøvde vi å se inn i fremtiden. Hvordan er det å være tenåring i 2040? Vil alt foregå via skjerm, eller vil fysiske møteplasser være vel så viktige? Det å forestille seg ulike situasjoner i fremtiden kan hjelpe oss med veivalg i dag slik at utviklingen går i den retningen vi ønsker.  

Mer medvirkning og smartere byer 

Et viktig mål er mer inkluderende omgivelser og rom som vi som innbyggere har et eierskap til. Derfor har DOGA i 2019 intensivert arbeidet med både medvirkning i planprosesser og smarte byer. I august lanserte vi et veikart for smarte byer som gjør det enklere for kommuner å forbedre offentlige tjenester og gjøre byer og steder mer attraktive og klimavennlige. Vi lanserte også den digitale veilederen Folketråkk som hjelper kommuner, utbyggere og arkitekter med å gjennomføre treffsikker medvirkning.  

Hjelper flere med nyskaping 

Gjennom hele året har vi jobbet med innovasjon i både næringsliv og offentlige virksomheter. Vi delte ut til sammen 8,5 millioner til 18 nyskapingsprosjekter gjennom designdrevet innovasjonsprogram (DIP) og lanserte Guide for designdrevet innovasjon. Denne guiden er en hjelp til å komme i gang med nyskaping. Vi lanserte også en praktisk håndbok i inkluderende design og arkitektur. Både guiden og håndboken er tilgjengelige på våre nettsider.  

Inspirerende design og arkitektur 

I april sendte vi et stjernelag av norske designere og møbelprodusenter til designuken i Milano. Så stolte vi kan være over nivået på norsk design og av hvordan vi hevder oss i internasjonalt! Året 2019 startet med en utsolgt DOGA-dag i januar, med konferanse og utdeling av DOGA-merket for design og arkitektur. Prisvinnerne er levende beviser på innovasjonskraften i norsk design og arkitektur.  

I 2020 starter vi året med en ny DOGA-dag nye inspirerende prisvinnere. Vi gleder oss, og håper å se dere alle der! Men først skal vi vaske gulvetbære ved og ha noen rolige dager med våre nærmeste. Vi ønsker vi dere alle en riktig god og fredfull jul. 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med: