innovasjonprisen for universell utforming ABAX

ABAX er en internasjonal SaaS-bedrift (Software as service) med egenutviklet soft- og hardware og er Europas raskest voksende i sitt marked. I den gamle mølla ved Fritzøe Verk har de skapt et unikt hovedkontor hvor industrihistorien møter fremtidens teknologi. Det har blitt en unik og universelt utformet arbeidsplass hvor alle ansatte skal kunne trives og utvikle seg.

Caser

ABAX – innovasjonsmiljø med mennesker og kultur i fokus

Holmestrand jernbanestasjon er verdens første fjellstasjon for høyhastighetstog

Holmestrand jernbanestasjon er verdens første fjellstasjon for høyhastighetstog. Tidligere delte stasjonen og jernbanesporene byen i to. I dag er bare inngangen til stasjonen synlig og byen er åpnet mot fjorden. Stasjonen er universelt utformet med en fotgjengertunnel fra sentrum og en 75 meter høy heis fra stasjonen inne i fjellet til bydelen oppå. Kortere reisetid og en mer tilgjengelig by har gjort Holmestrand attraktiv for næringsutvikling og arbeidstakere som vil bo utenfor Oslo.

Caser

Holmestrand stasjon - generator for ny byutvikling

Krabat Runner

Sparkesykler har blitt et populært leketøy og fremkomstmiddel blant barn, unge og voksne, men til nå har det ikke eksistert et slikt produkt for barn med funksjonsnedsettelser. Krabat Runner bidrar til at barn med nedsatt funksjonsevne får mulighet til å være i aktivitet og delta sosialt på lik linje med andre barn. Den visker ut grensene mellom et hjelpemiddel og vanlig fritidsutstyr og alle kan nå være kule barn i gata

Caser

Krabat Runner – den kuleste sparkesykkelen i gata

Spike – sportsutstyret som fjerner stigma

Spike er et nytt sportsutstyr som ble lansert og tatt i bruk på det norske markedet i 2019. Løsningen er spesielt rettet mot funksjonsnedsatte, for å gjøre det enklere å være aktiv i hverdagen. Spike er designet som et sporty og funksjonelt sportsutstyr som visker ut skillet mellom hjelpemiddel og vanlig sportsutstyr. Det bidrar til å bygge ned barrierer og øker gleden av å ta det i bruk.

Caser

Spike – sportsutstyret som fjerner stigma

Caser

Vision of the Fjords

Caser

Kolonial.no

Caser

Finn.no

Caser

Aftenposten junior

Caser

FeltRoll

Caser

Hamaren aktivitetspark

Caser

St. Olavs Hospital

Caser

Bybanen i Bergen

Caser

Høgskolen i Bergen

Caser

Melin Medical

Caser

Skatteetaten.no

Caser

Scandic Oslo Airport

Caser

Schandorffs plass

Caser

Yr.no

Caser

Tuva bestikk

Caser

Hurtigbåt i Rogaland

Caser

Blanke ark

Moderne interiør i tre, glass og metall, med en varm glød. Store vinduer ut mot vegetasjonen utenfor.

Mills administrasjon var tidligere spredt over fire bygninger. Den tidligere majonesfabrikken i Sofienberggata 19 er blitt transformert til et samlet hovedkvarter for Mills, med kontorer, fasiliteter for produktutvikling og demonstrasjonskjøkken rettet mot besøkende. Sentrale elementer i prosjektet har vært samlokalisering, oversiktlig organisering og planløsning, synlighet og tilgjengelighet fra gate, maksimalt innslipp av dagslys og belysning mot parken på kvelden.

Caser

Hederlig omtale: Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka

Glass med jordbærsyltetøy fra Nora. Teksten "Lett å åpne" på lokket er godt synlig .

Syltetøylokk oppleves som vanskelige å åpne, ikke bare av eldre og forbrukere med spesielle behov, men av alle uavhengig av alder eller funksjonsevne. Derfor lanserte Orkla Foods, som den første i Norge, et brukervennlig og lettåpnet lokk. Lokket Orbit ble utviklet av lokkleverandøren Crown i 2011. 

Caser

Hederlig omtale: Lett å åpne-lokk for syltetøy

Magnor Include.

Produkt: Vannkaraffel fra Magnor Glassverk, designet av Innovativoli Industridesign.Produkt: Vannkaraffel fra Magnor Glassverk, designet av Innovativoli Industridesign.

Caser

Hederlig omtale: Magnor Include

Fiskerbroene.

Arkitektur: Fiskebroer på Myrbærholmen, tegnet av Arkitektkontoret Manthey Kula AS.

Caser

Hederlig omtale: Fiskebroene

Trafikanten sanntid.

Tjeneste og interaksjon: Mobilapplikasjonen Trafikanten sanntid fra Trafikanten, designet av Shortcut AS.

Caser

Hederlig omtale: Trafikanten sanntid

Innsiden av Halden Fengsel.

Møbel og interiør: Fengselsinteriør i Halden Fengsel, designet av interiørarkitekt Beate Ellingsen AS, HLM Arkitektur AS og Erik Møller Arkitekter AS.

Caser

Hederlig omtale: Halden Fengsel

Klimapark 2469 AS DOGA

Initiativet til Klimapark 2469 AS ble etablert ut fra ønsket om å gjøre det mulig for alle å oppleve unike kulturminner og klimaprosesser i et autentisk høyfjellsmiljø.

Caser

Hederlig omtale: Klimapark 2469

Et nettbrett med sort ramme med en boligannonse med teksten velholdt enbolig på Arnes. Romslig tomt, 3 soverom, stor garasje. Foran til høyre for nettbrettet en sort mobil med ikoner fra finn.no på skjermen.

Finn.no har lansert en ny tjeneste for håndholdte medier: m.finn.no. Fordi finn.no skal være en tjeneste for alle, har de et krav om at alt de lager skal være universelt utformet, med spesiell oppmerksomhet på støtte for tastaturnavigasjon og skjermlesere. I utforming av den nye tjenesten har de henvendt seg til Blindeforbundet for råd og veiledning.

Hederlig omtale: m.finn.no