Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Innovasjonsprisen for universell utforming

Virksomheter, designere og arkitekter som på en helhetlig og nyskapende måte har utviklet produkter, tjenester og omgivelser som bidrar til å bygge ned barrierer gjennom unik brukeropplevelse til et mangfold av mennesker er kandidater til prisen.

Gå til søknadsskjema >>

Designere og arkitekters prosesser og metoder spiller en viktig rolle i utformingen av et mer inkluderende samfunn i tråd med regjeringens ambisjoner og handlingsplan for universell utforming. Å designe med og for et mangfold av mennesker gjør løsningene mer brukervennlige og tilgjengelig for fler. Prisen deles ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, interiør og møbel, transport, produkt, grafisk design, informasjons- og interaksjonsdesign og tjenestedesign. Her kan du lese mer om de faglige kriteriene for prisen og årets jury.

Du kan søke selv med egne prosjekter eller foreslå andre kandidater du mener fortjener oppmerksomhet. Både designere, arkitekter, private og offentlige virksomheter, fag- og brukerorganisasjoner eller enkeltpersoner kan spille inn sine forslag. Løsningene det søkes for må være tilgjengelig i markedet, og ikke være involvert i en tvist.

Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut på oppdrag fra Kulturdepartmentet i samarbeid med DOGA. Å søke er helt kostnadsfritt og fristen er 5. juni 2020. 

Gå til søknadsskjema >>

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med: