Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Innovasjonsprisen for universell utforming

Innovasjonsprisen for universell utforming hedrer virksomheter, designere og arkitekter som på en nyskapende måte har utviklet løsninger, produkter og omgivelser som bidrar til et mer inkluderende samfunn.

Designere og arkitekters prosesser og metoder spiller en viktig rolle i utformingen av et mer inkluderende samfunn i tråd med regjeringens ambisjoner og handlingsplan for universell utforming. Å designe med og for et mangfold av mennesker gjør løsningene mer brukervennlige og tilgjengelig for fler. Prisen deles ut i kategoriene arkitektur, landskapsarkitektur, interiør og møbel, transport, produkt, grafisk design, informasjons- og interaksjonsdesign og tjenestedesign. Her kan du lese mer om de faglige kriteriene for prisen og årets jury.

Du kan søke selv med egne prosjekter eller foreslå andre kandidater du mener fortjener oppmerksomhet. Både designere, arkitekter, private og offentlige virksomheter, fag- og brukerorganisasjoner eller enkeltpersoner kan spille inn sine forslag.

Innovasjonsprisen for universell utforming deles ut på oppdrag fra Kulturdepartmentet i samarbeid med DOGA. Å søke er helt kostnadsfritt og fristen er 30. april. 

Gå til søknadsskjema >>

Spørsmål rundt temaet? Ta gjerne kontakt med: