Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Vinnere av DOGA-merket

Oppdragsgiver: Mokasser AS

Utøver: Edvin Klasson AS

Puffen Galata sammen med et bord og noe pyntegjenstander på et stort, åpent betonggulv.

Foto: Mokasser

Skamløs skammel 

Det er ikke ofte vi støter på en frekk skammel, men Galata fra Mokasser er en skammel som nekter å skamme seg over sin status i møbelhierarkiet. Tvert imot så krever den sin egen plass på gulvet som et selvstendig møbel, mystisk og inviterende på samme tid. At den er laget av overskuddsmateriale fra Mokassers møbelproduksjon, bare understreker karakteren.

Nærbilde av en skammel/puff med lange frynser i sjøgrønt stoff.
Foto: Mokasser

Juryens uttalelse

Juryen falt for det åpenbare overskuddet i Galata. Her er overskuddsmaterialet fra Mokkasser gjenskapt og gitt nytt liv i en vakker og nyskapende form, som er både vennlig og litt mystisk samtidig, men også selve møbeldesignet oser av lekelyst og overskudd. Eller som et jurymedlem sa det: Denne skammelen har humor. 

Fra et mer faglig ståsted vil vi også berømme norske Mokasser på Årnes for nytenking omkring gjenbruk av overskuddsmateriale, pluss at mulighet for flatpakking gjør den enkel å lagre og transportere. Det er gjennomgående brukt nordiske materialer fra danske Kvadrat eller Gudbrandsdal Ullvarefabrikk, og med sin elliptiske form er den umiskjennelig skandinavisk, samtidig som den gir vage assosiasjoner til De sju slørs dans.  

Prosjektgruppe

Edvin Klasson, Edvin Klasson AS, møbeldesigner

Roger Sveian, Mokasser AS, oppdragsgiver

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med:

  • Thea Mehl
    Seniorrådgiver | Satsingsområdene priser og internasjonal profilering og satsingsområde offentlig system- og tjenesteinnovasjon