Hovedmeny og hjelpeverktøy

Design og arkitektur Norge

Tidligere vinnere

E-post: post@doga.no

Telefon: 23 29 28 70

Adresse: Hausmanns gate 16
0182 OSLO

Thea Marie Stormo er en industridesigner med fokus på helserelaterte produkter. Dette ga opphavet til et lenge etterlengtet hjelpemiddel for kvinner som opplever smerter og ubehag ved samleie. Hjelpemiddelet er en såkalt vaginal dilatator som kan brukes til behandling av diverse vaginale lidelser.

Årsaken til slike lidelser kan være medfødt eller oppstå i forbindelse med fødsel, sykdom eller traumatiske opplevelser. Det finnes vaginale dilatatorer på markedet i dag, men disse er utformet uten å ta hensyn til brukernes opplevelse av produktet eller til deres reelle behov.

Thea Marie har utviklet et hjelpemiddel som er et direkte resultat av brukernes behov og ønsker. Den buede formen, for eksempel, gir bedre grep og dermed bedre kontroll over egne bevegelser. De eksisterende produktene er helt rette og vanskelige å bruke på seg selv.

Brukeropplevelsen har også vært viktig for Thea Marie.

– Jeg ville at designet skulle gi brukeren en opplevelse av verdighet og av å bli tatt på alvor. Derfor har jeg lagt vekt på kvalitet og at produktet har en ren og elegant form, forklarer hun.

Juryen innhentet faglige råd fra gynekologer i vurderingen av prosjektet. Gynekologene kjente godt til problemene med de eksisterende hjelpemidlene og hadde for lengst sluttet å anbefale dem. De mente at Stormos produkt var meget godt tilpasset brukernes behov og ville anbefalt det til sine pasienter. Juryen mente produktet var en virkelig innovasjon med et stor potensial for verdiskaping.