Bilde av dørskilt med påskriften Open shop

Levende lokaler: Nye tanker i tomme bygg er et nasjonalt sentrumsutivklingsprosjekt. Målet er å revitalisere norske sentrumsområder til beste for innbyggere, næring og kulturliv.

Informasjon

Dette er Levende lokaler

Fasade med butikklokaler i første etasje og fem gammeldagse vinduer i andre etasje.  i hvert vindu i andre etasje står det to personer. Alle vinker. I første etasje står det ni personer foran inngangen. Alle vinker eller strekker hendene i været.

Nå er kunnskapen og resultatene fra prosjektet Levende lokaler samlet i en forskningsrapport utarbeidet av By- og regionforskningsinstituttet NIBR. De viktigste resultatene fra rapporten er også samlet i en veileder med praktiske tips og råd. 

Kunnskap, inspirasjon og verktøy

31

mai

16

sep

Arrangement

Utstilling: Fra sentrumsdød til sentrumsglød

Plakater fra utstillingen Levende lokaler, satt opp i et rammeverk av tre. I bakgrunnen skimtes lys og annet innover i Hallen på DOGA.

Levende lokaler-utstillingen er et felles krafttak mot sentrumsdød. I løpet av sommeren og høsten kan du se utstillingen i en rekke norske byer. Ønsker du å vise utstillingen i din kommune - ta kontakt i dag! 

Levende lokaler-utstilling på Norges-turné

Bli kjent med Levende lokaler

Illustrasjon av Levende lokaler-rapporten.

Nå kan du laste ned og lese kunnskapsrapporten Levende lokaler! Eriksen og Skajaa arkitekter har på oppdrag fra DOGA samlet omtrent 50 eksempler på tiltak som har skapt liv i tomme bygninger.

Nyheter

En kunnskapsrapport om bruk av tomme lokaler

Prosjektet Levende lokaler er nå halvferdig. I den forbindelse lanserer vi NIBRs midtveisrapport om Levende lokaler. Last ned rapporten her.

Innsikt

Midtveisrapport Levende lokaler

Workshop, leende deltagere rundt et bord

Tomme lokaler fører til sentrumsdød i norske kommuner over hele landet. Prosjektet Levende lokaler fra Design og arkitektur Norge skal skape liv.

Nyheter

DOGA lanserer tidenes største tiltak for å fylle tomme lokaler