Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) innhenter erfaringer, bygger kompetanse og formidler kunnskap om hvordan design- og arkitekturfagene påvirker samfunn og enkeltmennesker og hvordan de gir effekt for stat og næringsliv. DOGA videreutvikler design- og arkitekturfagenes innovasjonsevne og gjør fagene bedre i stand til å løse samfunnsutfordringer, både i offentlig og privat sektor.

Aktuelt

magasin bilde bla

Bla i magasinet Utsikt

I magasinet Utsikt forteller vi noen historier som viser at det nytter. Les om hvordan det går til når 25 kloke mennesker låser seg inne i et døgn for å skape en ny bydel. Om hvordan en designprosess satte skoprodusenten Alfa tilbake på vinnersporet – og mer til.

To mennesker snakker i en trapp på DOGA, mens en går oppover

Årets DIP-mottakere skaper fremtidens næringsliv

Politikere og samfunnstopper snakker om hva vi skal leve av etter oljen. Gjennom Designdrevet innovasjonsprogram (DIP) gir DOGA støtte til bedriftene som skal ta Norge fremover og bygge det nye næringslivet.

Monica Mæland og Anne Lisæth Schøyen

Intervju: Monica Mæland og Anne Lisæth Schøyen

Næringsminister Monica Mæland og DOGA-direktør Anne Lisæth Schøyen vil at design og arkitektur skal spille en nøkkelrolle i utviklingen av fremtidens Norge. Hvordan kan DOGA bidra?

magasin morten

Her kommer den nye byen

Hvordan kan et industriområde på østkanten i Oslo bli en bærekraftig bydel der du får lyst til å bo? 25 kloke hoder blir nå innelåst for å finne svaret på hvordan Hovinbyen blir et grønt og bærekraftig område med gode steder å bo, ferdes og jobbe.

basecamp jakke

Design ga reiselivssuksess

Da reiselivsbransjen opplevde utfordrende tider, gjennomførte Basecamp Explorer en designprosess – og økte omsetningen med 20 prosent.

Alfa-Large-139-1-1

Designtenkning tok Alfa et steg frem

Etter et langt og traust liv fikk skoprodusenten Alfa hjelp til å starte en radikal designprosess. Ett år etter relanseringen opplever det norske merket en ny vår.

Snarveier